(Voor het landelijk overzicht van steunpuntenstemmenhoren klikt u hier)

Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen

Het Steunpunt Stemmen Horen in Nijmegen maakt deel uit van het Team Herstel van RIBW Nijmegen & Rivierenland. Het steunpunt is opgericht in 2012 door Robin Timmers. Naast Robin werken ook Ineke Litjens, Coen Bethlehem. Marcello de Wild, Willy van Baarsel en Bram van der Hoeven bij het steunpunt.

Bij het Steunpunt Stemmen Horen bieden ervaringsdeskundigen informatie en ondersteuning op het gebied van (leren omgaan met) stemmen horen. Het steunpunt is er voor stemmenhoorders, naasten, hulpverleners en andere geïnteresseerden,

Wat biedt het Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen?

Spreekuur
Ben je op zoek naar informatie en/of ondersteuning op het gebied van leren omgaan met stemmen horen? Wil je een keer met een ervaringsdeskundige stemmenhoorder in gesprek? Dan ben je van harte welkom bij het spreekuur van het Steunpunt Stemmen Horen. Het spreekuur is op afspraak en vindt elke maandag plaats om 14:00-16:00. Afspraken kunnen telefonisch, online of fysiek plaats vinden op Htien aan de Hulzenseweg 10 in Nijmegen.

Infotheek
Bij onze Infotheek kun je gratis boeken, tijdschriften en dvd’s lenen.

Workshops
Regelmatig verzorgen de ervaringsdeskundigen van het steunpunt workshops. Bij een workshop krijg je informatie en handvatten over (leren omgaan met) horen, herstel, herstelondersteuning en emancipatie. Ook vertellen de ervaringsdeskundigen van het steunpunt hun herstelverhalen.

Stemmenhoordersgroep
Een stemmenhoordersgroep is een vorm van lotgenotencontact en zelfhulp voor en door stemmenhoorders. Elke eerste donderdag van de maand 13:00-15:00 is er een online bijeenkomst van de stemmenhoordersgroep. En elke 3e donderdag van de maand is er een fysieke bijeenkomst van de stemmenhoordersgroep op Htien aan de Hulzenseweg 10.

Individuele ondersteuning voor stemmenhoorders
Cliënten van RIBW N&R die stemmen horen kunnen individuele ervaringsdeskundige ondersteuning krijgen bij hun herstelproces krijgen.

Cursus ‘Omgaan met Stemmen Horen’
De cursus ‘Omgaan met Stemmen Horen’ wordt 2 tot 3 keer per jaar aangeboden bij het Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen. De cursus is bedoeld voor stemmenhoorders, naasten en hulpverleners. Tijdens de cursus kreeg je veel informatie en handvatten en maken de deelnemers ieders hun (herstel)verhaal en (herstel)plan.

Facilitatortraining ‘Omgaan met Stemmen Horen’
Eens in de paar jaar is er bij het Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen de facilitatortraining voor ervaringsdeskundigen die willen leren de cursus ‘Omgaan met Stemmen Horen’ te geven. Dit is een behoorlijk intensieve en uitgebreide training.

2e herziene druk van het boek: ‘Leren Omgaan met Stemmen Horen: Een op herstel en emancipatie gerichte benadering’ door Robin Timmers
In 2022 verscheen de 2e herziene druk van het boek ‘Leren Omgaan met Stemmen Horen: Een op herstel en emancipatie gerichte benadering’ door Robin Timmers. In dit boek legt Robin in begrijpelijke taal alle kanten van het (leren omgaan met) stemmen horen uit. Meer informatie over dit boek en een gratis pdf kun je hier vinden. [ klik voor meer info over het boek ]

Contactgegevens
Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen
Team Herstel, RIBW Nijmegen & Rivierenland
Locatie Htien
Hulzenseweg 10
6534 AN, Nijmegen

Medewerkers

Robin Timmers (coördinator)
r.timmers@ribw-nr.nl
06 – 227 68 271

Ineke Litjens
i.litjens@ribw-nr.nl
06 – 317 93 190

Het Boek

Leren Omgaan met Stemmen Horen

Een op herstel en emancipatie gerichte benadering

 

[ Klik voor meer info over het boek ]