Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen

Het Steunpunt Stemmen Horen in Nijmegen maakt deel uit van het Bureau Herstel van RIBW Nijmegen en Rivierenland. Dit steunpunt is opgericht in 2012 door Robin Timmers. Naast Robin werken ook Coen Bethlehem, Ineke Litjens en Marcello de Wild bij dit steunpunt.

Het steunpunt is voorlopig gesloten

In verband met het Corona virus is de nieuwe locatie van het Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen aan de Hulzenseweg 10 in Nijmegen gesloten.

Voorlopig bieden we telefonische en online gesprekken aan. Mocht je daar behoefte aan hebben, dan kun je met Robin Timmers een afspraak maken

 • 06-22768271
 • r.timmers@ribw-nr.nl

Voor info en handvatten over omgaan met stemmen horen, zie de gratis online versie van Robin’s boek “Leren Omgaan met Stemmen Horen: Een op herstel en emancipatie gerichte benadering”.

Al het beste toegewenst namens het team van Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen.

 

Wat biedt het Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen?

 • Open Spreekuur
  LET OP: Gewijzigde tijd en dag: Elke maandag 14:30-16:30 (behalve de eerste maandag van de maand) er is open spreekuur. Tijdens een open spreekuur kun je gratis informatie en ondersteuning krijgen van  een ervaringsdeskundige.
 • Infotheek
  Met boeken, tijdschriften en dvd’s die je gratis kunt lenen.
 • Workshops
  Regelmatig verzorgen de ervaringsdeskundigen workshops. Bij een workshop krijg je informatie en handvatten over (leren omgaan met) horen, herstel, herstelondersteuning en emancipatie. Ook vertellen de ervaringsdeskundigen van het steunpunt hun herstelverhalen.
 • Stemmenhoordersgroep
  LET OP: Gewijzigde tijd en dag: Elke eerste maandag van de maand 14:30-16:30 is er stemmenhoordersgroep bij het Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen. Een stemmenhoordersgroep is een vorm van lotgenotencontact en zelfhulp voor en door stemmenhoorders.
 • Individuele ondersteuning voor stemmenhoorders
  Stemmenhoorders kunnen individuele ondersteuning bij hun herstelproces krijgen door een ervaringsdeskundige.
 • Cursus ‘Omgaan met Stemmen Horen’
  De cursus ‘Omgaan met Stemmen Horen’ wordt 2 tot 3 keer per jaar aangeboden bij het Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen. De cursus is bedoeld voor stemmenhoorders, naasten en hulpverleners. Tijdens de cursus kreeg je veel informatie en handvatten en maken de deelnemers ieders hun (herstel)verhaal en (herstel)plan.
 • Facilitatortraining
  Eens in de paar jaar is er bij het Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen de facilitatortraining voor ervaringsdeskundigen die willen leren de cursus ‘Omgaan met Stemmen Horen’ te geven. Dit is een behoorlijk intensieve en uitgebreide training.
 • Boek ‘Leren Omgaan met Stemmen Horen: Een op herstel en emancipatie gerichte benadering’ door Robin Timmers
  In 2018 verscheen het boek ‘Leren Omgaan met Stemmen Horen: Een op herstel en emancipatie gerichte benadering’ door Robin Timmers. In dit boek legt Robin in begrijpelijke taal alle kanten van het (leren omgaan met) stemmen horen uit. Het boek is hier gratis als pdf te lezen. Via deze pagina kun je het boek ook on-line lezen en de papieren versie bestellen.
  [ klik voor meer info over het boek ]

 

Contactgegevens

Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen
Team Herstel, RIBW Nijmegen & Rivierenland
Locatie Htien, Participatie & Werk
Kamer V3
Hulzenseweg 10
6534 AN, Nijmegen

Medewerkers

Robin Timmers (coördinator)
r.timmers@ribw-nr.nl
06 – 22768271

Ineke Litjens
i.litjens@ribw-nr.nl
06 – 31793190

Coen Bethlehem
c.bethlehem@ribw-nr.nl

Marcello de Wild
m.d.wild@ribw-nr.nl

Het Boek

Leren Omgaan met Stemmen Horen

Een op herstel en emancipatie gerichte benadering

 

[ Klik voor meer info over het boek ]

Wil je meer informatie?

Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen
Team Herstel, RIBW Nijmegen & Rivierenland
Locatie Htien, Participatie & Werk
Kamer V3
Hulzenseweg 10
6534 AN, Nijmegen

06 22 76 82 71
steunpuntstemmenhoren@ribw-nr.nl