Reacties op de eerste druk van het boek ‘Leren Omgaan met Stemmen Horen’ (2018)

“Ik vind dit een geweldig goed boek. Ik denk dat het veel impact gaat hebben binnen de Nederlandse GGZ en dat het de emancipatie van stemmen horen in Nederland een enorme stimulans gaat geven.”
– Dr. David van den Berg in ‘Participatie & Herstel’

“Leren omgaan met stemmen is een rijk, helder en toegankelijk boek vol met interessante feiten en bruikbare richtingaanwijzers voor iedereen die, op wat voor wijze dan ook, betrokken is bij dit fenomeen. In dit boek spreekt een stem die het waard is gehoord te worden.”
– Werner de Vrede in ‘Social Work’

“Dit is een compleet boek. Het geeft een overzicht van wat mogelijk is als je stemmen hoort. Je krijgt erg veel informatie over stemmen horen en methoden die gebruikt worden om mensen die stemmen horen te helpen. Zoals de subtitel al zegt ligt de nadruk op herstel en emancipatie. Daar ligt de kern van het leren omgaan met stemmen.”
– Dr. Dirk Corstens in ‘De Klankspiegel’ (Stichting Weerklank)

“Dit boek is een ‘must have’ voor iedereen die nieuwsgierig is naar het fenomeen stemmen horen. Het boek is heel prettig geschreven en staat boordevol nuttige informatie, beschreven vanuit ervaringsdeskundig perspectief aangevuld met alle kennis die er op dit moment is. Nederland mag trots zijn op zo’n gedegen werk rondom dit ingewikkelde thema waar nog veel taboe op is.”
– Jeroen Zwaal, ervaringsdeskundige (www.jeroenzwaal.nl)

“Ik kan niets bedenken dat niet besproken wordt over stemmen horen in dit boek. Ik vind het een goed boek om te gebruiken in opleidingen (…) Het boek is een aanrader voor iedereen die te maken heeft met stemmen horen of iemand in zijn omgeving heeft die stemmen hoort.”
– Anqelique Zoom in ‘PlusMinus’

“Ik kan het boek zeker aanbevelen want ik heb er veel door geleerd. Leren Omgaan met Stemmen Horen? Voor stemmenhoorders een absolute must.”
– Henk Driessen in ‘Open Geest’ (Anoiksis)

Het Boek

Leren Omgaan met Stemmen Horen

Een op herstel en emancipatie gerichte benadering

 

[ Klik voor meer info over het boek ]

Wil je meer informatie?

Steunpunt Stemmen Horen Nijmegen
Team Herstel, RIBW Nijmegen & Rivierenland
Locatie Htien, Participatie & Werk
Kamer V3
Hulzenseweg 10
6534 AN, Nijmegen

06 22 76 82 71
steunpuntstemmenhoren@ribw-nr.nl